Attila Gere to jedna z najbardziej uznanych i wpływowych marek z regionu Villany na Węgrzech. Od samego początku jest to rodzinna firma z historią sięgającą siedmiu pokoleń, od 2010 roku kultywuje w pełni ekologiczne uprawy. Idealnie dojrzałe, ręcznie wyselekcjonowane winogrona trafiają do piwnicy wyposażonej w najnowocześniejszą technologię. Fermentacja odbywa się w zbiornikach stalowych o kontrolowanej temperaturze lub drewnianych kadziach. Wina składowane są w tradycyjnych, najwyższej jakości beczkach z węgierskiego dębu, a po butelkowaniu ich dojrzewanie następuje w butelkach. Szacunek dla gleby, odpowiedni dobór odmian, techniczna precyzja w piwnicy przyczyniły się do zachowania i ekspresji aromatów typowych dla Villány terroir. Attila Gere poszedł o krok dalej, dla podkreślenia czystości charakteru wina Villány fermentacja odbywa się wyłącznie przez lokalnie wyselekcjonowane, rodzime szczepy drożdży, które dodatkowo uwydatniają profil zapachowy Villany.

Winnica położona jest na najbardziej wysuniętym na południe krańcu Węgier, gdzie początki uprawy winorośli sięgają czasów rzymskich. Gere posiada działki w jednych z najwybitniejszych obszarów tego regionu takich jak Kopár, Konkoly, Csillagvölgy i Ördögárok, które pod względem gleby i klimatu predysponują do produkcji doskonałych czerwonych win.

Wina Producenta