Winnica Gostchorze zlokalizowana jest około 40 km od Zielonej Góry. Właściciel i jednocześnie osoba odpowiedzialna za winifikację – Guillaume Dubois – Francuz i Polak równocześnie, był jednym z pierwszych producentów win musujących w naszym kraju. Po kilku różnych doświadczeniach zawodowych, jako przewodnik turystyczny i piekarz, zajął się winiarstwem. Ukończył kilka specjalistycznych szkoleń winiarskich w Szampanii, pozwalających na produkcję wyśmienitych win określanych mianem “polskiego szampana”. Obecnie winnica Gostchorze ma ponad 15 hektarów i uprawiane są tam szczepy takie jak Riesling, Pinot Gris, Pinot Blanc i Pinot Noir. Pierwsze wino musujące powstało w 2014 roku i spotkało się z pozytywną oceną osób z laboratoriów w Szampanii oraz w Polsce. W kolejnych latach rozpoczęła się systematyczna produkcja wina musującego GostArt. Jest to niepowtarzalny trunek, który łączy w sobie polskie walory przyrodnicze i najlepsze francuskie praktyki winiarskie. Wino otrzymało wiele nagród, m.in. Złoty Medal na Winobraniu w 2016 roku i Srebrny Korek z 2021.

Wina Producenta