Początki Azienda Agraria Guerrieri sięgają 1800 roku. Obecnie Luca, Maria Giulia i Alberto Guerrieri to piąte i szóste pokolenie rolników zajmujących się uprawą nie tylko winorośli, ale również zbóż czy drzewek oliwnych. To niezwykła firma, gdzie pracownicy są szerszą rodziną Guerrieri. Członkowie zespołu często pracują tu od dziesięcioleci czy nawet od pokoleń.
Właściciele określają siebie jako prawdziwych rolników. Nie chcą być kategoryzowani tylko jako winiarze, plantatorzy oliwek czy w końcu rolnicy uprawiający zboża. Są zdeterminowani, aby żyć według tych samych zasad, które od wieków rządzą pracą rolników. Gospodarstwo opiera się tylko na energii słonecznej, której produkuje w nadmiarze. Podobnie informacje o klimacie z własnej stacji pogodowej udostępniane są online dla całej lokalnej społeczności. Gospodarstwo od ponad 10 lat stosuje wyłącznie roślinne nawozy azotowe wraz z technikami zielonego nawozu.
Zgodnie z dewizą Guerrieri ziemia nie została odziedziczona po przodkach tylko została pożyczona od przyszłych pokoleń. Wszystkie produkty gospodarstwa są bezkompromisowej jakości.
Na 48 hektarach winnic uprawiane są typowe do tego obszaru szczepy a wina produkowane wyłącznie z własnych winogron zgodnie z najbardziej surowymi wytycznymi w celu zminimalizowania wpływu na środowisko.