Miodosytnia Vilkus powstała dzięki doświadczeniu pięciu pokoleń rodziny Wilkuszów. Ich przodkowie przybyli do Polski z Węgier, gdzie zajmowali się produkcją wina. W Wodzisławiu, w województwie świętokrzyskim, znaleźli surowiec, który pozwolił stworzyć równie szlachetny trunek, jakim jest miód pitny. Fascunując się pszczelarstwem i amatorskim miodosytnictwem, opracowali produkt łączący historię i nowoczesność.
Wszystkie miody Vilkus powstają ze starannie selekcjonowanych, lokalnych surowców oraz krystalicznie czystej wody z własnego ujęcia. Pozwala to zapewnić oryginalny, kraftowy charakter trunkom. Alkohol robi się tu tak, jak robiono go kiedyś, korzystając z własnych zasobów wyprodukowanego miodu. Pasieka znajduje się pod sosnowym laskiem. Siedziba Miodosytni mieści się na wyjątkowych terenach objętych programem Natura 2000. Otaczająca przyroda stanowi źródło inspiracji w trakcie produkcji tych wyjątkowych miodów.

Miody Producenta